ellivo (C2 House)

The site of Corso House occupies a unique oxbow in the Brisbane River in Fairfield that provides for uninterrupted river views. The site and client held three key criteria, design for flood immunity, design for ultimate privacy and design for openness and light. The contrasting requirements for achieving privacy in a light filled home formed the framework for the project. As each step up toward the house protects it from potential flood waters, the gardens that surround its entry step into the house. Our clients were our co-creators of this new home. Being retired empty nesters, this was a place not only for them to call home, but a retreat for their extended family and friends. With this in mind we focused on provided flexible living spaces, which could accommodate activated living and entertaining as well as private play and sleep out guest rooms.