ellivo (Places to Eat, Drink & Play)

One50 Gaming Lounge

Bundall

Warm, reflective materials are combined with luxurious velvet and brass elements to create a truly unique and intimate venue for various events and audiences.

Situated on the second floor of the One50 Public House in Bundall, the new gaming and cocktail lounge offers patrons a sophisticated evening venue with views of the Gold Coast skyline. The client wanted to improve the experience of their gaming lounge and expand their entertainment options, so the existing gaming lounge was relocated to the upper level, and accompanied by a new cocktail lounge, private dining room and a bar and kitchen to service the new spaces.

Designed to cater for various events and audiences, the lounge offers various spaces that each have a different feel. Finely-detailed joinery elements divide the gaming and cocktail lounges; while each area has a variation on the fitout’s overall approach to lighting and finishes to create distinct spaces within the larger floor plan.  The cocktail lounge is complete with luxurious, plush velvet seating and dimmed lighting, inviting guests to relax and enjoy the quiet intimacy. The gaming area on the other side makes use of timber batten screens, dark coloured materials and full-height timber joinery to create smaller, quiet zones among the bright flashing lights.

Supporting both these spaces is the bar – the heart of the venue. The materiality and lighting here is distinct, warm and reflective with a copper counter top, timber batten detailing and shimmering splashback tiles.

The Whistle Dixie

Fortitude Valley

The clients decided on ‘The Whistle Dixie’ for the name of this café/bar fitout – in reference to a quote from a Clint Eastwood movie. This playfulness set the tone for the design, and we worked with the client to inject fun into everything we did.

The Whistle Dixie sits on the ground floor of Aurizon’s sleek 15-storey office building in the Fortitude Valley. In a playful nod to the building’s main occupant – Australia’s largest rail freight operator – we used trains as our departure point for inspiration. The main counter represents derailed carriages with train tracks hung above, a light box portraying the ‘X’ train stop sign is seen in the front window, and the floors feature recycled timber sleepers that have been recessed into the concrete. These touches are mixed with luxurious, high-quality finishes that help to create a space that can cater for patrons seamlessly from the early morning to the late evening.

The client wanted the space to be flexible in how it could be used through the day – they needed it to be light and open during the morning when the venue was a café, while also being a warm and intimate venue come nightfall. We achieved this with large, mobile, curved velvet lounges under high-level planting, subtle leather and brass touches, and full-length curtains that allow users to create smaller function spaces when needed.

The name ‘Whistle Dixie’ came from a Clint Eastwood movie, which injected some fun into the fitout - not just in name but also in touches throughout all the branding. This was a true reflection of the clients’ attitude, which we were able to highlight as we took them on an identity & branding journey. It was extremely important that the venue’s interior design and the Whistle Dixie brand worked seamlessly together. We worked closely with the client to create the logos, graphics, signage & stationery, which has given the restaurant a truly unique identity.

Photography by Mindy Cooke Photography

Miele Experience Centre, Newstead

Newstead

The Miele Experience Centre at Haven is nestled amongst culture and energy of Newstead that extends well into their showroom space. The flagship store set a benchmark for the brand within Australia and as a shopping experience for their many clients.

This is the first experience store of its size in Australia which commanded attention from all stakeholders from Australia to Germany.  Miele wanted to envelope their brand in an interior space that complimented the fabric of the building and this is where Ellivo came in.

The existing shell was challenging and exciting and made for a complex design. With such a refined brand and strong graphics we decided to use the angles, voids and existing concrete fabric to act as the stage for the experiences. The customer journey was carefully planned out amongst the architectural elements to create a space that can adapt with product developments into the future.

 

 

Providence Sales and Community Centre

Ripley Valley

The Centre embodies the values of a vibrant new neighbourhood precinct located in the Ripley Valley and serves as a welcoming gateway, reflecting true community living while holding a strong connection to the landscape in which it is sited.

The Providence Sales and Community Centre embodies the values of a vibrant new neighbourhood precinct located in the Ripley Valley. The Centre serves as a welcoming gateway, reflecting true community living while holding a strong connection to the landscape in which it is sited. Situated amongst vegetated nature reserves, the design seeks to connect and blur boundaries between the inside and outside, unlocking views across the adventure playground and mountain ranges beyond and balancing the requirement of an open accessible ‘pavilion’, while engaging with the landscape. The design is accessible, welcoming and familiar and enhances the existing features of the site for all visitors to share and enjoy.

Fortitude Cafe

Fortitude Valley

Fortitude Café embraces the ‘Valley’ vibe with pops of neon, colour and memorable graphics which pay tribute to the locality and history of the area.

Fortitude Valley is located on the fringe of Brisbane’s CBD and showcases a mixture of heritage brick buildings, art and nightlife. Fortitude Café embraces the ‘Valley’ vibe with pops of neon, colour and memorable graphics which pay tribute to the locality and history of the area. The café sits on the ground floor of a large office building, and is directly accessible to office workers, passing pedestrians, construction workers and nearby residents. We took our clients on an identity and branding journey, working in partnership to create the logos, graphics and stationery, which has given Fortitude Café a truly unique identity.

The fitout is light filled and open-aired, balancing a refined yet edgy personality. Featuring pops of pink neon lettering (‘The F. Word’) - sitting above a pink velvet banquette in the lounge, hand glazed emerald green tiles, distinctive Patricia Urquiola triangle breeze blocks, herringbone terracotta tiles, the design emphasises our client’s passion for their work and has created a distinctive living and dining area.

Peel St Kitchen

South Brisbane

This vibrant, new restaurant and bar is located in the heart of South Brisbane’s trendy and emerging arts district. We were tasked with designing a flexible yet welcoming and engaging venue.

This vibrant, new restaurant and bar is located in the heart of South Brisbane’s trendy and emerging arts district. We were was tasked with designing a flexible yet welcoming and engaging venue that would accommodate breakfast, lunch and dinner as well as casual cocktails and privately hosted events. In such a pedestrian-oriented area, it was necessary for the design to draw people in to compete in an already bustling area. The fit-out includes approximately 400sqm of interior space as well as a small exterior seating area. Inside, the designers created a dazzling new bar and lounge, full-service dining area, private event space, back of house kitchen, and all required amenities. The interiors aim to create an engaging and non-pretentious venue to enjoy the modern Australian cuisine and unique cocktails while also encouraging visitors to admire and enjoy their surroundings, creating a truly unique and dynamic dining experience.

 

Goodness Gracious Cafe

Graceville

Goodness Gracious Café is a beautiful boutique café in the quiet and leafy suburban setting of Graceville. The existing building was originally an old Queenslander style home and then a corner store before being converted into a café.

Goodness Gracious Café is a beautiful boutique café in the quiet and leafy suburban setting of Graceville. The existing building was originally an old Queenslander style home and then a corner store before being converted into a café. Our clients wanted to create a homely café with the possibly of extending into the neighbouring house in years to come. We worked closed with our client and also Brisbane Commercial Kitchens to achieve the most efficient layout possible in a small space, as the menu and food produced in this kitchen was very important. The design and layout of the kitchen was very important to not only cater for the patrons now, however with the possibility of catering for a larger space with the future extension in mind.  The palette was clean and simple with feature materials and finishes. Rustic finishes including warm timber floorboards and a concrete look counter benchtop provide texture and provide a sense of familiarity. A simple white gloss subway tile was laid on a 45-degree angle to create an elegant look. The white tongue and groove ceiling through-out and feature profile panelling used helped to pay tribute to the style of the original building. This palette was set off with industrial features like the feature pendant over the counter, coffee machine, and open black ceiling hung shelves.

Lorna Jane Stores

Various Nationwide

Lorna Jane sought our guidance to update, professionalise and re-energise their brand through a number of fitouts Austalia wide.

Lorna Jane sought our guidance to update, professionalise and re-energise their brand through a number of fitouts Austalia wide.

Ellivo Architects carried the concept ideas through to construction to achieve a unique fitout which represented the “Active Living” ethos of the Lorna Jane
brand.

Rochedale Lifestyle Centre

Rochedale

Rochedale is located within the middle ring of Brisbane and is known for its friendly community, rich farming history, relatively low density and abundant nature reserves

Rochedale is located within the middle ring of Brisbane and is known for its friendly community, rich farming history, relatively low density and abundant nature reserves. Its well connected locality has seen the suburb develop rapidly with new master planned estates. We partnered with Aveo Group to create a catalyst for a community’s wellness, fitness and connection. With resort style living a key component to the brief, it was hard not to have fun on this project. We studied the context, site opportunities and various building materials, to create a unique cultural feature of the area.

Hyatt Coolum Visitor Centre

Coolum

The Hyatt Coolum Visitor Centre for Lend Lease welcomes visitors with expansive walls of glass capturing views to Mount Coolum

The Hyatt Coolum Visitor Centre for Lend Lease welcomes visitors with expansive walls of glass capturing views to Mount Coolum. The light filled open plan space caters for functions, openings and a permanent sales display with associated offices. Copper clad walls and an earthy patina to the subdued material and colour palette, settling the building into its golf course location. The floating roof is accentuated by effective lighting by night to give the appearance that the whole form floats lightly over the ponds beneath.

http://www.health-canada-pharmacy.com http://nygoodhealth.com